15 февр. 2024 г., 12:44

Обичам ви, хора! 

  Поэзия
185 3 2

ОБИЧАМ ВИ, ХОРА!

 

… от мене Господ друго не поиска, освен да бъда праведен човек,

да мина през света със бяла ризка и да споделям своя хлебец мек,

да гушна благо плачещо детенце – и да му купя плодов сладолед,

да си закърпя вехтото сетренце, прославило ме вредом – стар Поет,

при тъжната Жена да ида с цвете – да си я милна в ледения парк,

 

а тя да ми рече: – Здравей, Поете! – вторачена ми в дрипавия кларк,

за мама да запаля свещ във храма, за тати сетне – Бог да го прости! –

по-проста радост на Земята няма! – човек да сбъдне своите мечти.

И в някой миг, дори да ме застрелят, дано да ме запомните така? –

живея по Господнята повеля – да бъда брат на всяка живинка!

 

12 февруарий 2024 г.

гр. Варна 12, 55 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??