Очакване
Сълзата на вятъра литва
към здрача, потънал в тъга,
моята болка е сляпа молитва
в душата на лунна мъгла.
Очаквам ръце зажаднели
да стоплят студената нощ,
лъжи от печал изгорели
забиват се в мен – хладен нож.
И тътне тъмата смутена
в сън златен – ранени листа,
в усмивката ти отегчена
прозира на фалша греха.
Но няма ли път към сърцето
да води в беззвездна тъма,
разпръсвам светулки в полето
да сочат пътя към дома.
В тъма със сърце натежало,
те търся със вятър в дъжда,
във лунното огледало,
във пазвата на нощта.
Сълзата на вятъра литва
сълзата на мойта душа,
тя е последната тиха молитва -
любовен шепот в ръжта.
Живка Юрукова
© Живка Юрукова Все права защищены