13 апр. 2010 г., 10:34

Очакване 

  Поэзия » Любовная
2316 0 22

Сладък  аромат разкъсва мрака,

от небето капят светлини.

Очакване докосва в тишината

 косите  ми  с накацали звезди.

 

А моят вятър  някъде лудува,

безумен  чужди цветове  целува -

забравил както клетвата предишна,

 така и влюбената в него вишна.

 

Танцуват  страстни  клони в тъмнината,

целувки-цветове летят на път

да търсят моя непокорен вятър,

да го пленят и да го доведат.

 

Луната ще изпие тъмнината

 и  вятърът ще  види изведнъж  -

 красива съм, разцъфнала, богата,

 жадуваща за него като дъжд.

 

И нека се огъвам чак до корен,

и нека  той си тръгне сутринта.

Аз този  медовинно сладък спомен

 в рубини-плодове  ще сътворя.

© Илияна Каракочева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??