Очакваш ме...
ще дойда цяла в черно, отново тиха и смирена,
да бъда твоя примирявам се...
от чара ти неустоим съм покорена
и плахо в твоите ръце отдавам се...
Очакваш ме...
Отново на лице с фалшивата усмивка,
изкуствено разсейвам страховете ти.
И бавно в чашата наливаш вино пивко,
аз скланям глава, целувам раменете ти...
Очакваш ме...
Но мен дали очаква някой, дори не се запита,
дали я има още любовта.
Отново чувствата ми ти изрита -
с теб съм и със теб изгарям в самота...
Очакваш ме...
Ще дойда пак във черно, но този път със сълзи на очи,
на коленете ти аз леко ще приседна...
И плахо ще прошепна: "Мечтите ми разби..."
Ще бъда пак притихваща, студена, бледна...
Очаквай ме...
Ще дойда пак във черно, но този път усмивката със себе си не нося.
Сега не зная ден е или нощ.
За миг свобода в краката ти прося,
коленичила пред твойта небивала мощ...
Очаквай ме...
Ще дойда, ти казваше, че аз съм твоята графиня,
твоята болка и твоето щастие.
Сега ме превърна във своя робиня...
А твоята радост е мое нещастие...
© Йоанна Маринова Все права защищены