13 нояб. 2022 г., 19:24

Очила за вглеждане в душата 

  Поэзия » Философская
341 2 12

ОЧИЛА ЗА ВГЛЕЖДАНЕ В ДУШАТА

 

За мене възрастта не е присъда –

косата ми от скреж е побеляла.

Провалям ли се в опита да бъда

и независима, и оцеляла?

 

Разхождам се сама и непотребна

из старите си дневници ненужни.

И моля се – дано не дойде време

от близка вам да се превърна в чужда.

 

След всяка тишина гадая скритом –

дали валяло е, дали е вечер.

Очите ми не фокусират и не питам

какво загубих и какво спечелих?

 

Подмамван от възможността да литне,

човек загубва почва под краката си.

Щом си река греховните молитви,

с Любов ви се раздавам – без остатъци!

 

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??