25 нояб. 2008 г., 19:00

Очите ти се молят за сълзите на Венера 

  Поэзия » Любовная
872 0 14
Прекрачи черните линии,
които сам начерта в сърцето
и премини зад тази бариера,
която постави, за да си далечен...

Очите ти - пресъхнали като пустини...
поглеждат с надежда към небето,
молейки се за сълзите на Венера...
дъждът в тебе да е вечен

и да отмива болката в гърдите,
насъбрала се от черните ти дни...
Не стихва самотата, изгаря вените,
по които надеждата тече...
Пожела си да полетиш към звездите,
а къде ли си тръгнал с тези слепи очи?
Не разбра ли, че пътят за "Никъде"
води само до Нищото и те влече...

И замъква те там, в огньовете,
с окови заключва нозете ти,
и крещиш, но никой не чува
заглъхналия от спомени, зов...
И пари горчиво по устните,
от които спира дъхът ти...
Все още те боли, но е сладко...
не разбра ли, че това е любов?



                           
"Любовта е бавна смърт... Всъщност, кой бърза?"

© something else Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??