ОФИЦИАЛНО ВЕЧЕ НЕ СМЕ НАРОД
Вече не сме народ, а сме републиканци,
не сме народът на старата ни България –
ние сме пасивни, жалки, бедни балканци,
далеч от стандарта и бита на Швейцария!...
“Витошка” кръстиха “Часовникарска” -
швейцарците правят точни будилници,
а ние цъкаме с празна чанта пазарска,
посинели от студ и глад кат' мастилници!...
И ако на някои горе това им уйдисва
и продадоха нашето добруване днес –
на предателство мен това намирисва,
на продажни души без капчица чест…
Ще има съд за злодейските ви безчинства,
не подхвърляйте за жертва царя си Кира –
ще свалим вашата власт по роднинства,
държавния рекет светът ще стопира!...
Ще има демокрация в народна България,
справедливост с обещания ни равен старт,
ще станем Новата Балканска Швейцария
с достойнство и висок жизнен стандарт!...
И ако някои там горе от това се вбесяват
и скърцат със зъби, заплашвайки с гнет,
да знаят, че времената това не прощават -
постът държавен завинаги ще им бъде отнет…
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены