13 окт. 2019 г., 09:03

Огледало от цветни въздишки 

  Поэзия » Пейзажная, Строгие формы
875 14 24

Есента е разваля коси в цвят от дюля до кестен

и по пътя си страстни въздишки събира.

Тя сърдечен сонет е, в очи замечтани замесен,

и напомня на звук от разнежена лира.

 

Есента е жената, узряла до своята сладост,

по която кръвта на мъжете лудува.

Тя ги гледа с една неподправена майчина благост

и им шепне в полите и те да кротуват.

 

А в листата изпича погача за дните студени

и врабчета кълват прегладнели трошици.

Но сърцата им вярват, че утре отново в зелено

ще танцуват по пътя небесен крилата на птици.

 

Есента е на чувствата цветния дъх в огледало,

от лъчите на късното слънце за нас засияло.

© Мария Панайотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??