7 мая 2010 г., 11:09

Огледало с две страни 

  Поэзия
601 0 2

Не казвай, че стига едно огледало

да ме видиш каквато съм вътрешно аз.

Доброто и злото се блъскат със ярост,

идват, сбогуват се час подир час.

В едната половина, в това огледало

е моята нежна, ранима душа -

изстрадала много, изпитваща слабост,

проливала често сълза след сълза.

Но в другата вече се крие омраза.

Такава съм нощем - излъчваща хлад.

Остави ме в стъклото, иначе ще страдаш,

недей да ме спираш, не бягам назад!

Счупи го с ръцете си, после избягай,

недей да се връщаш във онзи затвор!

Погледни, ако трябва, на мене с ненавист,

спаси се от мен, не оставяй отвор...

... да се върна!

© Деница Красимирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??