22 июл. 2011 г., 18:37

Огниво 

  Поэзия » Любовная
809 0 18

От съчките на нежните си пръсти

издигай във мечтите мои клада

и нека лумнат пламъчните кръсти

с напалма на родената наслада...

 

Искрицата в очите ти - огниво,

разпукало изсъхналите страсти -

жаравен дъх на устните, открило

и овъглило времето на  расти...

 

да стъква във душите ни пожари

и да топи в прегърнатото лято

смолите на въздъхналата вяра,

събудена сред лоното си свято...

 

и да бумти в коминчето от щастие

димът, открил под топлата ни стряха

любовното, връхлитащо причастие,

с което две усмивки полетяха...

 

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??