18 дек. 2006 г., 23:47

Океани 

  Поэзия
681 0 1
  Океани


Океани делят се пред очите,
облаци рисуват два студени силуета,
целувките преди били звездите,
сега от любовта остана една разплакана комета.
Капка от роса по лицето се затича,
мъгла се и в твоя поглед загнезди,
но тази вечер звездите ще отрича,
сърцето твое
                   и моето ще заслепи.
Океани се делят със думи,
ден след ден в лудост обгръщат ме вълните,
спомням си гласът, обвит във бели шуми,
чувам те по телефона,
но това не спира болката в гърдите.
Взех като подарък всяко чувство,
всеки лист хартия с подчерка ти,
всеки миг,
              който мислех някак,
                                   че ще продължи.
Чувах смеха ти,
усетих гнева ти,
гонех сълзите,
вкусът на скалите,
 но сърцето ми сега не може да те доближи.
Океани се делят в очите,
   облаци рисуват бреговете,
       море пресъхва в пясък от звездите,
 в есенния листопад,
в спомен за една любов.

© Христо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??