Какъв ужасен кестенов валеж...
Потропват като мънички войници,
с кафявите си, мъхести бодли,
прогонват уличните котки
от всички тъмни, есенни ъгли
и ги превръщат в сенки от мъгла...
Паважът е пристанище за кестени,
а миналото безвъзвратно отлетя
приличаш на обвивчица бодлива,
заровена във мокрите листа...
© Джулиана Кашон Все права защищены