Окото на робота.
Трудът все още ли краси човека?
Какво работиш ти? Съпорт от памтивека.
Дните минават като спам,
новият софтуер е още по-насран.
Избутвам нощна смяна,
заспивам сутрин рано,
сънувам чат и мейл,
мечтите ми са фейл.
В специален .docx файл,
поименно «Freestyle»,
случайно, доста рядко,
изказвам се накратко.
Компютърът е силен,
но, моля те, пусни ме
да дишам и вървя,
на слънце да лежа.
Дъждът, когато нежно
се стича по стъклото,
замислено се вглеждам
в окото на робота...
Не спирам да работя,
но в много кратък миг,
успявам да попитам:
Не станах ли безлик?
31.03.12
софия
© Братан Все права защищены
При теб, няма начин