31.03.2012 г., 14:14 ч.

Окото на робота 

  Поезия » Друга
1025 0 4

 

 

 

 

Окото на робота.

 

Трудът все още ли краси човека?

Какво работиш ти? Съпорт от памтивека.

Дните минават като спам,

новият софтуер е още по-насран.

 

Избутвам нощна смяна,

заспивам сутрин рано,

сънувам чат и мейл,

мечтите ми са фейл.

 

В специален .docx файл,

поименно «Freestyle»,

случайно, доста рядко,

изказвам се накратко.

 

Компютърът е силен,

но, моля те, пусни ме

да дишам и вървя,

на слънце да лежа.

 

Дъждът, когато нежно

се стича по стъклото,

замислено се вглеждам

в окото на робота...

 

Не спирам да работя,

но в много кратък миг,

успявам да попитам:

Не станах ли безлик?

 

31.03.12

софия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Братан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??