7 февр. 2018 г., 08:48  

Октомври 

  Поэзия » Другая
1635 10 11

Октомври беше, ти като замина.

(И дядо си замина през октомври...)

И аз прегърнах дишащата зима,

която всяка вечер с него спори.

 

Остана само споменът за лято.

За болката и спазъмът отляво.

За боси стъпала и хапещ вятър

и времето, което в мен е спряло.

 

Октомври беше, ти като  замина.

(И птичката ми отлетя октомври...)

Родена през поредната ми зима,

последната, така че, да я помня.

 

Остана само старата и кукла,

два молива, подвързана тетрадка.

Кутия, замирисала на гнило...

със камъчки  от детската площадка.

 

Октомври беше... ти като замина.

И аз ще си замина през октомври. 

А още месец имам... за умиране,

но нямам теб сега... да поговорим.

 

© Кремена Стоева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??