Като прости думи
без мечти
без надежди
и тъги
дохождат право от небето
не са небесни съ̀лзи
сълзѝ от радост са
че още има ме
и тук съм
а след дъжда се прояснява
тогава виждам
слънчевата светлина
как си играе с бялото
по гребена на ей-оназ вълна
тогава виждам
чайките на отлива
грижовни
те почистват пясъка
от всяка рибка
накрая виждам
рачета остават
някой охлюв
все нещо ще остане
мисля си
и радвам се
защото утре няма да ме има
както много други
а този бряг
ще е красив и утре
и нататък
и други в него
ще се влюбват
като мен
и ще препускат дните им
ще бягат
а те ще се опитват
щастието си да задържат
да го запазят
стиснали го в топли шепи
а то през пръстите им
ще изтича
като пясък
като вода
която как да спреш
и щастието как да задържиш
то тича бяга
какво е щастието
тъй мени се всичко
много са го казвали
и писали
и плакали
и викали
и питали
защо ли
галя пясъка
далеч е залезът.
© Петър Димитров Все права защищены