Усмихни се, какво ще ти струва -
шепа гордост, парещи въглени,
две сълзи, от обида преглътнати,
ще се скрият засрамено в ъгъла.
Усмихни се, не позволявай
гордостта, тази жалка самотница,
с часове като вечност проточени
над смеха ти да властва, безбожница.
Усмихни се, не казвай не мога,
като камък от шия страхът ти ще падне,
не забравяй, и най-страшният облак
скрива слънцето от ден до пладне!
© Татяна Борисова Все права защищены