12 нояб. 2014 г., 23:49

Оптимистично 

  Поэзия
731 0 5

ОПТИМИСТИЧНО

 

В съня ми – куршумени мисли и трескава пот.

И път... без указателни табели и авариен изход.

 

С нокти стържа по гладко излъскани стълби

и с овехтели мечти се привързавам към тях.

 

Скърцам със зъби и с думи страха си залъгвам.

Върху гърба ми – сто оловни товара ме смазват.

 

Напрягам юмруци (още мога от камък вода да изстискам!),

а в дланта ми – само сълза от смачкано цвете.

 

На вика ми за помощ – изгладнели хиени откликват...

А дълбоко в очите ми – морски кончета се готвят за полети.

 

 

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??