Опърничавост
Пестя си думите
от страх
и нараненост.
Капризите
на болката
лудеят между нас.
А толкова е просто,
безумно съвършено е…
Ще поднеса
оголените сетива
на показ –
за зрелища и хляб…
Ще чакат другите
старателно
градения ми свят
да рухне…
Омерзена,
илюзорната си свобода
ще изгоря.
Котешката ми душа
обаче, ако
след срива оцелее,
над чуждите
потпурни страхове
с ирония
ще се надсмеем.
© Таня Хаджидимитрова Все права защищены