28 мая 2015 г., 00:00

Органични чувства 

  Поэзия » Другая
492 0 3

                    ОРГАНИЧНИ ЧУВСТВА

 

                    Усмивки да са, но от радост

                               и с вълшебство да добавят

                               на делника ми-щипка сладост

                               от чувството, което оставят.

                    Жажда да е, но за душа скъпа

       и на мене вярна без остатък,

       като Одисей на Пенелопа,

       та дори да няма път нататък.

                     Сълзи да са, но така целебни,

                                от верността на еднорога

                                в мене спонтанно пробудени

                                и ронещи се до изнемога.

                     Щастие да е, но изградено

       като всичко истинско-от любов

       и без думи даже споделено,

       на живота дава тласък нов.

                     Мисли да са, като излияния,

                                 за взаимна принадлежност

                                 без сенките на съмнения

                                 от липсата на откровеност.

                     Клетва да е, но пред олтара,

       за мене от всичките най-свята,

       скрепила любовта ми с вяра-

       благословена е съдбата.

 

© Весела Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Клетвата пред олтара е свята! С други очи поглеждаш децата си! Поздрав!
  • От сърце благодаря на Анастасия и Стойна за милите думи, но казани от такива майстори на словото като вас ги прави още по-ценни за мен.
  • Много красива и мъдра творба с нейните добронамерени пожелания.
    Харесва ми! Ведро настроение!
Предложения
: ??:??