12 июн. 2013 г., 09:16  

Остани 

  Поэзия » Любовная
588 0 1

Искам те. Не си отивай.

В нощта мой път бъди.

Дива, буйна и стихийна

река в пенливи огнени искри.

 

Поспри при мен. Не тръгвай.

Миг от вечността стани.

Вихрена, дива и игрива

самодива в танца на мечти.

 

Искам те. Постой до мене.

Почувствай се желана и жена.

Пулсираща, копнееща и дръзка

мълния на небето в пустошта.

 

Остани. Не ме напускай

преди да си усетила страстта.

Копнееща, пулсираща и плътска

изсипваща се водопадна красота.

 

Искам те. Подслони се тука,

в прегръдката на моите гърди.

Нежна, мълчалива и ранима

зора сред многото мъгли.

 

Почакай. Не мога да те пусна.  

Не скривай радостта си в суета.

Бъди щастлива, когато се събуждаш,

че при теб е спряла любовта.

© Йордан Малинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??