5 мар. 2010 г., 21:31

Остани 

  Поэзия
613 0 1

Когато небето на сухите истини
рухне като ранено крило
и, свита под град от летящи парчета,
опра във фантазиите си чело -
остани до мен.

В тълпата, вътре в тази студена
мелница от очи и лица,
когато светът е шарена лента
отвъд обсега на моите сетива -
остани до мен.

Когато захвърля празните чаши
на думите по някоя врата
и избягам от всички  с табелка "приятел", 
от двуликите им лица -
остани до мен.

© Аделина Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??