26 окт. 2008 г., 20:36

Оставам! 

  Поэзия » Гражданская
494 0 7


 
Дори и не помислям да замина, 
харесва ми таз дивна красота. 
Не искам в дяволската им чужбина, 
оставам в своята страна! 
 
Навярно тук ще имат нужда 
от мен, от крехкото ми "аз". 
Болка да целя, макар и чужда, 
да давам рамото си в труден час. 
 
Опитвам се да обещая 
пред себе си и пред света, 
че гордостта ще обуздая 
и суетата ще смиря. 


Така оплюти, тъжни, изтерзани 
скитниците тук ще се завръщат. 
Завземат ли ги стари рани, 
болките ще трябва да загръщам. 
 


Било е вторник 18.07.2000 г.

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??