26 окт. 2013 г., 18:02  

Оставят ли кървави дири звездите 

  Поэзия » Другая
626 0 8

Може би звездите са души,

угаснали отдавна на земята.

Събирали в сърцата си лъчи,

днес пръскат ги от небесата.

 

Едните са обичали докрай

и в миг един са отлетели

към някакъв жадуван рай

извън човешките предели.

 

Те бързат да изгреят първи

и светят ярко във нощта,

защото още като смъртни

засветили са в любовта.

 

А други пък едва мъждеят,

те носят тежките съдби

на хора, дето са копнели

за обич, а са лягали сами.

 

Какво ли мислят си за нас

от ъгъла на свойта вечност,

дали боли ги в късен час,

че хората са безчовечни?

 

И бидейки неръкотворни

дали сърцата им кървят,

че любовта е безпризорна,

а чувствата на кръстопът;

 

че фалш отвсякъде ни дебне

и лицемерие, и суета,

човек човеку непотребен

омраза сее във света…

 

Да бъдем от онез звездички,

които блясък не пестят,

защото имали са всичко –

Любов, в която да горят!

 

 

© Таня Донова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??