12 мар. 2012 г., 11:09

От далеко южнякът... 

  Поэзия » Пейзажная
1804 0 54

                               

 

               

                  Бледнее нощта...
                  пред разсъмване чиста,
                  в тополите
                  кротко луната сребрее,
                  студът тишината със скреж
                  е посипал,
                  незрим от далеко
                  южнякът ветрее.

                  А някъде там...
                  на самотния бряг,
                  пак върбите
                  потайно в зелено се кичат,
                  дочули от шепота тих 
                  на реката,
                  че пролетно топъл
                  денят ще притича.

 

                 

               Музика > Yanni-Nightingale 

 

 

© Магдалена Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??