25 апр. 2013 г., 07:58

От изток идат седем яхти* 

  Поэзия » Пейзажная
353 0 3

  От изток идат седем яхти*

 

... Над Морето шепне тайни

пак загадъчна Луна,

тихо е необичайно-

няма плясък на вълна...

 

Топла нощ е... Няма даже

лъх разхлаждащ да влети...

Скачат рибните пасажи-

живото сребро блести...

 

А по лунната пътека

идват кораби безброй,

спират до брега полека

люшкани от тих прибой...

 

В пясъка застъргват лодки

и моряците сега

с леко клатеща походка

тръгват бързо по брега.

 

Бързат към прозорци светли

мамещи като звезди

дето чакат ги приветливи

незаспалите жени...

 

А децата гледат стреснато

непознатите бащи,

годиначе нейде, сепнато

в майчини гърди пищи...

 

...Мъжки устни се навеждат

търсят тръпнещи гърди,

влюбена ръка с надежда

лампата щом угаси...

 

д-р Коста Качев

Някъде в Атлантика

                                    

*Николай Лилиев „Залез в пристанището”

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??