30 июл. 2024 г., 23:40

От Конго чак до Занзибар 

  Поэзия
89 2 3

Да бяхме хванали експреса
преди да стигнем в Гибралтар.
За тебе всичко бих направил
от Конго чак до Занзибар!
Преплувал бих на малка лодка
дори – Суецкия канал,
макар да ми завиждат после
и гаргите над Сенегал!
Издигнал бих в небето замък
от облаци и тишина,
сред който бих живял със тебе,
напук на хорската уста.
Готов съм днес да те възпея,
а утре да те пресъздам,
чрез образа на Дулсинея,
или реброто на Адам!
За тебе бих се дегизирал
и в кожата на крокодил!
На огън и вода бих станал.
И още утре – победил –
страхът във себе си, че мога,
да те изгубя в Гибралтар…
И после да ловя мухите
от Конго чак до Занзибар!

© Георги Ревов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??