15 янв. 2011 г., 16:43

От предишен живот те познавам 

  Поэзия » Любовная
950 0 2

От предишен живот те познавам

 

Били сме с теб в минали животи,

били сме двама, но с една душа.

Събират и разделят се съдбите ни -

на изпитание подложила ги Вечността.

 

Била съм Ева в райската градина,

а ти, безспорно, грешният Адам

и от тогава ябълката забранена

разделя ни в Космоса голям.

 

Но търсят се душите ни половинчати

година след година, век след век…

В чужди хора, в грешки непризнати,

по път трънлив, стръмен и нелек.

 

Когато крачим с други през живота,

от болка стенат клетите души.

Съдбата ни - орисница, голгота -

всяка обич ревностно руши.

 

Че карма нерушима нас ни свързва,

по-властна от живота и смъртта.

Обет свещен вековен ни обвързва

теб и мен... в една Съдба.

 

14.01.2011

© АнеблА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Космополитно! Стиховете ти са пълни с вяра и оптимизъм! Любовта е вечна и ще пребъде! Мъдра филосовия и силна, истинска обич има в поезия ти! Сърдечен поздрав!
  • Много вълнуващо ...Прочетох и част от другите ти произведение и се чудя тази любов благословия ли е или проклятие? Сърдечен поздрав!!!
Предложения
: ??:??