6 янв. 2010 г., 13:05  

От шезлонга 

  Поэзия » Другая
447 0 9

целувката на лятото
със начервени устни
по затворените ми клепачи
опитва се да пие вятъра
промушващ се
под миглите ми

и докато плача
за нашите ваканции
със толкова тревога заредени
през последните години
а веждите настръхват
от игличките
с които някой
ми зашива
времето
във бръчиците
сини
на зачервената ми кожа

и с бели облаци
покрива раните
от пропилените възможности

внезапно осъзнавам
невъзможността
да имаме със теб
ваканции щастливи

и лятото
преди да е дошло наистина
потъва в маковите ниви

 

 

Публикувано във:

  • Алманах Поезия 2019, Буквите, с.238

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??