30 дек. 2011 г., 13:59

От тебе зависи 

  Поэзия » Любовная
806 0 8

 

 

                             От тебе зависи

 

                             Откакто светът съществува,

                             има истина само една -

                             колкото и дълго да живееш,

                             непременно ще срещнеш смъртта.

                             Поседни на крайпътния камък,

                             погледни я със топли очи,

                             отчупи от комата си залък

                             и бистра вода ú сложи.

                             Тя не идва със злоба при тебе,

                             тя не идва да те нарани,

                             просто е станало време

                             душата да се прероди.

                             И преди сте се срещали с нея,

                             знам, не помниш, но това е така.

                             Тогава седяхте на кея,

                              ти беше красива жена.

                             После беше палач безпощаден,

                             после - куче във селския двор.

                             Беше също човек ненормален,

                             после беше във кралския двор.

 

                             А какъв ще пребъдеш след време,

                             не зависи от нея. Уви.

                             Да бъдеш човек във живота

                             зависи от тебе. Нали?

 

© Емил Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??