23 янв. 2020 г., 14:49

Отблясъци 

  Поэзия » Любовная, Философская, Другая
774 1 2

ОТБЛЯСЪЦИ 

 

Отблясъци рисуват щрихи
във нощите, облечени красиво…

Прозорците ме плашат винаги
с прозрачността измамна…
В очите им се взирам дълго,
разказвам им със часове за болките…

В полунощ събличам дрехите…,
слагам си червило…
и танцувам сънища…

На сутринта забиват се
като ножове
лъчите, родили се от слънцето.

Отблясъци рисуват по прозорците…
Силуети, къпещи се 
в безразсъдството на лудите.
А аз се будя гола в шепота
на отминалите отражения!

 

"ОНАЗИ" 2019г.
©Екатерина Глухова 

© Екатерина Глухова Все права защищены

Произведението е включено в:
  1382 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??