23.01.2020 г., 14:49 ч.

Отблясъци 

  Поезия » Любовна, Философска, Друга
745 1 2

ОТБЛЯСЪЦИ 

 

Отблясъци рисуват щрихи
във нощите, облечени красиво…

Прозорците ме плашат винаги
с прозрачността измамна…
В очите им се взирам дълго,
разказвам им със часове за болките…

В полунощ събличам дрехите…,
слагам си червило…
и танцувам сънища…

На сутринта забиват се
като ножове
лъчите, родили се от слънцето.

Отблясъци рисуват по прозорците…
Силуети, къпещи се 
в безразсъдството на лудите.
А аз се будя гола в шепота
на отминалите отражения!

 

"ОНАЗИ" 2019г.
©Екатерина Глухова 

© Екатерина Глухова Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1355 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??