15 мая 2007 г., 09:24

Отчаяни сънища 

  Поэзия
692 0 5
 

Загубих очите си  в нощно безлуние,
във мрак, напоен с миризма на тамян.
В тревожно, объркано, странно безсъние
с неискани сънища блудни - пиян.

В  нощта антрацитна полека потъвам. 
Привидно съм жив, но съм мъртвороден.
Заспивам с надеждата пак да сънувам,
с възкръснала страст да съм пак  изкушен.

Но разумът трезвен нощта  ще погуби
и тръпнещо тяло ще търси спасение.
Страстта безпощадно луна ще назъби
с издралото слепи очи изкушение.

... Отчаяна нощ предизвикващо стене,
погребани страсти пак късат сърцето.
Отчаяни сънища викат във мене.
В мъгла от тамян се превърна небето.

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??