16 дек. 2019 г., 08:05

Отдавна прогледнали 

  Поэзия
430 0 0

ОТДАВНА ПРОГЛЕДНАЛИ

 

Нима да летиш е мираж и илюзия,
щом мисълта ти достига безкрайност,
за сърцето е божествена прелюдия,
а за душата добрина и всеотдайност?

 

Нима да достигнеш морското дъно
е лъжовност, нахалство и извама,
Щом стремежът е волност бездънна,
или любов бурна, неутолима за двама?

 

Нима да прекосиш пространството
с мисъл, думи, безкрайни желания,
е към живота заседнал предателство,
щом си непрекъснато с мечтания?

 

Човече, лети докато крилете ти могат,
да те реят в небосвода кристален!
Не обвинявай децата си твърде строго,
че искат да прекосят морета, океани!

 

Радвай се на полета, на любовта им!
Това ги прави ценни, добродетелни хора.
Споделяйте с вяра тъгата, радостта им!
Посрещайте с обич самолет и кораб!

 

Когато завинаги очите си затворим,
те няма да се отворят недогледали.
Душите ни със звездите ще говорят
за небесното отдавна прогледнали...

 

15 12 2015
 

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??