Питаш ме,
ще отговоря -
с мойта съвест, с моя глас.
Що е мъка, зная!
Не говоря наизуст.
От стара майка цяла нощ не спя,
а любимия спаси се от смъртта.
Пак е с нас!
Питай ме,
що товар е, бреме?
Не така го чувствам аз.
Нямам време,
всички чакат у дома -
вода, храна, премяна
да им натъкмя.
Ако искаш, питай!
Не живея в рай.
Мечтите ми, миг един прекъсна,
много рано, но съдба.
Днес съм радостна,
че всички "полуживи" -
пак сме заедно, на Рождество!
© Василка Ябанджиева Все права защищены
Нека дядо Коледа здраве и щастие да ти донесе!
Литатру