Отговор с въпрос
Възможно е дървото от полето
без корените да порасне...
Не трябва ли да се извиси в небето,
с душата на орела да се срасне?
Възможно е болката ми да премине,
от неразбиране и близък егоизъм.
Но първо, може ли да се размине,
невежеството с прогресирал оптимизъм?
Неправилно е често да упрекват,
в постъпките да ровят за вината.
Дали в душите им отекват,
безумията на рутината?
С отричането ще дадем начало
и догми стари в разцвет ще променим.
Къде в живуркането вяло
душите можем да спасим?
Животът е залог. Обречен...
Кръг от недоразумение.
Това ли прави отговорът да е вечен?
Или въпросът тук е без значение.
© Валентин Митев Все права защищены
харесах философията на стиха... много..
поздравления..