18 мая 2007 г., 09:28

Откровение... 

  Поэзия
800 0 14

 

Душата ми, безмерна пустош,

изпразнена със стон от съдържание...

навиквам я безсрамница, а всъщност

причинявайки си тягостно страдание!!!

Виня я за поредната трагедия,

оставила следа и белег нов

и впускам се във вихрени съмнения

болезнени, създаващи обков!...

Защо, душа, не се изправиш горда,

а в ъгъла на тъмното скимтиш?!

Кога ще ме накараш да се чувствам бодра,

а не разкъсана и съкрушена да пълзиш!?...

Омръзна ми да чувам как ридаеш

и с нищо да не мога да те облекча,

стани, бори се, искам да ме смаеш

и силна да се нарека Жена!...

© Деси Инджева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??