3 апр. 2022 г., 17:30

Откровено посветено 

  Поэзия
257 0 5

 

 

       В един град многолюден и красив

       живели много разни хора -

       един талант,друг умен,трети див,

       самотен някой,друг пък със опора.

       Но всички имали една мечта -

       да построят голям дворец.

       Един донесъл за целта букет цветя,

       беднякът пък - един конец.

       Тъй кротко състезавали се те

       кой по-добро и нужно да даде,

       че имало и регламент -

       да става то на здрав цимент.

       Но ето,че във хубав ден

       дошъл известният левент,

       на кмета зет и меценат,

       наперен,важен и богат.

       Опашката той прередил

       и най-отпред се наредил.

       -Ето, от мен за всички тук

       донесъл съм един боклук.

       Така за общото ни дело

       аз трябва да съм все начело.

       Огледали се там смутено,

       някой изпляскал възхитено,

       дори намерил се един абдал

       да го закичи със медал.

       Май тъй строят се днес дворци

       от някои мазни хитреци.

       Язък за умните,таланти

       застанали пред тез гиганти.

       Под сянката им тлъста,сива

       и даровития загива.

 

© Лидия Кърклисийска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Тук има и друг подтекст,но "който чете,нека разбира".
  • Хубаво.
  • Хареса ми ,Лидка! Много добро чувство за хумор! Поздравления!
  • За дворците за гости си има еврофондове, будали! А от боклука - вълкът и други анимали натрупаха валута!
    Лидке - хубава басня! Поздравления!
  • Така вървят нещата в живота
    талант, гигант до тях глиган
    и не, че нещо срещу туй животно,
    но май навъдиха се доста свинки....
Предложения
: ??:??