7 мая 2013 г., 17:00

Откъсната страница 

  Поэзия » Философская
439 0 3

Човешкият живот е като книга,

писан страница след страница,

живеем до един момент и стига,

а много искаме да няма граница.

 

Ако е откъснат поне един лист

за изминалото означава разгром,

който живота дотук прави петнист

за радост или страдания е синдром.

 

Новата страница е ново начало

и още едно минало забравено,

обърнатата е изживяна изцяло,

а следващата е нещо добавено.

 

Животът със своята история заплетена

продължава в същия ритъм нататък,

откъснатата страница е била прочетена,

колко откъснати – такъв недостатък...

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Това е просто страхотно! Нямам думи наистина! Мноооооого ми хареса и си го препрочитам постоянно!
  • Хареса ми!
  • Това е то. Низ от "недостатъци" - откъснати страници. Хубава поезия, Никица. Браво!
Предложения
: ??:??