Живота уж направен е за живите,
но мъртвите душѝ са без умора.
Със кръстове напълниха се нивите,
а никой не засява вече хора.
Стесниха се до сляпо хоризонтите.
Рисувах те в очите си по начин,
със който този свят бе само фонът,
на образа под моите клепачи...
И, колкото отровни лицемерия,
кълнящи ми се в истинска любов,
прииждаха с добрите намерения,
аз знаех, че за тебе съм готов.
Тогава те видях съвсем отблизо.
Родих те във мига си на проглеждане.
На прага ми не стой, а бързо влизай!
Измествай от ръцете ми надеждата!
Прегръщай ме до болка и до синьо,
а после ме целувай с жадни устни,
докато избледнее туй мастило,
сърцето ми удавило в изкуство...
И аз ще те държа, новородена,
в обятията топли на душата ми.
Полетата ще светят пременени,
и гро̀бове ще скрият със цветя.
Тогава този свят едно ще види,
(поетът не е с нищо по-различен)
веднъж преглътнал тежката обида,
мъжът отново може да обича!
©тихопат.
Данаил Антонов
20.09.2023
© Данаил Антонов Все права защищены
а никой не засява вече хора.
Стесниха се до сляпо хоризонтите.
Рисувах те в очите си по начин,
със който този свят бе само фонът,
на образа под моите клепачи..." !