26 мая 2019 г., 23:45  

Овъглени крила или ефектът на пеперудата 

  Поэзия
563 2 3

Защо не осъзнахме, че горим,

заблу́ди ли ни хитро светлината,

че дойдем ли наблизо – не грешим,

ала за миг стопиха се крилата?

 

Нима не го разбрахме? – да не би,

магия да ни беше замъглила?

Той огънят, тъй прелестно гори

и сякаш ни привлече с тайна сила.

 

Сега, сме с овъглените крила –

в агония от болката се гърчим.

Разрухата след мощна топлина

от ярост в мен крещи – Защо се случи?

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Така е, Мариана, Еси, Гавраил! И чувствата ни, често са като крилата на пеперуда пред пламък! Поздрави
  • Когато го усетим,вече е късно!
  • Такъв е ефектът на пеперудата. Но огънят така сладко привлича....
Предложения
: ??:??