1 мар. 2019 г., 00:32

P.S. Подпис: (Поетът с празни обещания) 

  Поэзия » Любовная
446 5 4

Не ме обичай повече! Недей!.. 

Не си хаби сърцето и душата! 

Любов не искам! Не, не смей! 

За мен измислена е самотата. 

 

Аз няма да те гледам влюбено, 

и да приседна нощем в тишината. 

Ще си сбера живота в куфара, 

и мога сам да се 

изпратя... 

 

Не ме обичай повече! Живей! 

Със мене всеки дъх ти е от мъка. 

Горчиви съ̀лзи вместо да се леят, 

бъди щастлива с нашата разлъка!.. 

 

За тебе ще разказвам ако питат, 

че някога и аз познах доброто. 

Намерих без да търся, скитайки - 

Жена, дарила ме с 

любов... 

 

А ти мълчи! Не споменавай! 

Дори изричай тайни заклинания - 

такъв да нямаш! 

И... прощавай! 

 

P.S. (Поетът с празни обещания)... 

 

Стихопат.

(DannyDiester)

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??