9 нояб. 2008 г., 10:09

Панаир на суетата 

  Поэзия » Другая
479 0 0
Панаир на суетата 
в стая мрачна, но позната. 
Свещи тлеят в тъмнината 
и мъртвец лежи в средата. 

Нощ в града на градовете, 
фалш и мъка, нощно цвете 
синкав цвят е разлистило 
до размазано червило. 

Гущерите чакат всеки, 
нощна лампа вяло свети. 
Червеите във земята 
ровят път към Сатаната. 

А в тъмницата, горещо 
жална майка палци клещи. 
Син, сърце с игли набито 
и верига в кожа впита. 

Свитък истинен изгаря, 
тъмна съвест проговаря. 
Зли усмивки в тишината 
пишат ода за лъжата. 

Тайна скрита е навеки, 
мъртъвци ги знае всеки. 
Панаир на суетата, 
почнал в стаята позната.

© Петко Маринов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??