22 февр. 2007 г., 17:47

Печал 

  Поэзия
740 0 2

С отрова смъртоностна душата ми пропи
и ден след ден безспирно от нея пия
и умирам бавно аз.
Самотата е приятелката моя,
с която тайни нямам аз
и черпим се с горчиво вино всеки час.
Приятелите верни прогоних с моята тъгa.
Опитваха се безуспешно  те
искрата в мене да запалят,
но отчаяха се (те).
Спойствието да си върна искам аз,
но сън не ме лови.
И будейки се нощем, с поглед него търся,
от мен самата да ме защити.
Защо живота ти ми върна
и тъй бързо отне ми  ти!?
Но знай,
онези няколкото дни в сърцето си
ще нося вечно аз.
Съсипаха ме точно те, аз знам,
и крепят ме те сега,
когото отиде си надеждата последна.
Не искам да ме виждаш ти
с този поглед пуст.
Усмихната ме запомни,
за това те моля само аз!

 

 

 

© Сияна Върбанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много ми хареса,вярвам че успее ли едно произведение да развълнува читателя и да му предаде поне малко от своя заряд значи е добро,затова смятам че и твоето е такова!Успех
  • И будейки се нощем, с поглед него търся,
    от мен самата да ме защити.

    Много хубаво си го казала Поздрави за страхотнив и чувствен стих! Дано си върнеш надеждата, да обичаш отново и най-важното... да бъдеш обичана!
Предложения
: ??:??