7 апр. 2015 г., 21:31

Пейзаж с море 

  Поэзия » Любовная
496 0 5

За да живееш в морски град през есента,

би трябвало да си поет или художник.

Събаря вятърът една скала

на хълма във соленото подножие.

 

Изстиват младите прииждащи вълни -

не знаят нищо за отминалото лято.

А по прозореца вали... едно море вали -

дълбоко, тъмно, непознато.

 

Измита пясък неочакващ праг.

На плажа във сърцето ми е пусто.

И би било безумие да те потърся пак

и да те преживея би било изкуство.

 

За да живея в твоя свят през есента,

би трябвало да съм невидима и скрита,

като вълна в дълбокото,

като прощаваща сълза,

родена от очите ми.

 

07.04.2015

Велико Търново

© Елица Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??