17 апр. 2011 г., 23:41

Перпетуум мобиле 

  Поэзия » Гражданская
454 0 0

         Двадесет години мрачен преход...          

 

 

         ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ.

 

Настойчиво и тъповато

                  вървят по стъпките на Тато.

Кротичко и без "забежки",

                              озверени от ламтежа,

отново правят стари грешки.

                                            На "растежа".

Сто години гърди тупат и се учат!

Но не обелват даже зъб

            как пари се лесно трупат

                                          на чужд гръб!

Синчагите превърнаха България

                    в разбичкан стар сайвант,

под който правят всичко,

            вече правено в света,

                          но в собствен,

                                   по-лош вариант...

© Петър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??