17.04.2011 г., 23:41 ч.

Перпетуум мобиле 

  Поезия » Гражданска
446 0 0

         Двадесет години мрачен преход...          

 

 

         ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ.

 

Настойчиво и тъповато

                  вървят по стъпките на Тато.

Кротичко и без "забежки",

                              озверени от ламтежа,

отново правят стари грешки.

                                            На "растежа".

Сто години гърди тупат и се учат!

Но не обелват даже зъб

            как пари се лесно трупат

                                          на чужд гръб!

Синчагите превърнаха България

                    в разбичкан стар сайвант,

под който правят всичко,

            вече правено в света,

                          но в собствен,

                                   по-лош вариант...

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??