3 июн. 2022 г., 19:13

Петъчно 

  Поэзия » Другая
274 2 2

През щорите слънцето бавно ми маха, 
                досадно присвивам очи.
Отсреща на покрива гларуси крякат, 
                аз чувам - "Недей работѝ!"
Мониторът зяпнал е, букви безбройни, 
                главата ми - цифров компот.
Денят се изнизва, нагоре протягам се, 
                във мене скрибуца робот...
Нощта е блажена, луната притихнала, 
                сред мирис на спално бельо.
Заспивам потънал в завивките пухени, 
                сънувам - не помня какво.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Петък е най-прекрасния ден.
  • Наистина петъчно! Всички познаваме тези моменти, но не съм срещала досега такова сполучливо изразяване
Предложения
: ??:??