Лети и събуждай, но не и със жило,
че всеки се плаши от твоята песен...
Така ще си бъде, така е и било:
Пилци, летяща, броят се наесен!
Октомврийският вятър събудил е слънцето.
Светло и топло - ей туй е Имане!
Вече с листчета проглежда и зрънцето,
а пък осите загиват през зимата...
© Красимир Дяков Все права защищены