16 июн. 2021 г., 21:37

Пилотиран завой към мечтите 

  Поэзия » Для детей
520 3 15

Позабавила бях кротки стъпки

и навела в умора очи.

Профучаха край мен луди кънки:

- Свежо лято, раз-два, започни! -

чух команда уверено, гръмко,

и разтвори небето с ръка.

Страховете ми свиха се тънко,

вчера силни, днес смях ги отвя.

- Смехотворни тревоги, далече

от ума изчезнете! - зарече.

- Грей ни, слънце, показвай се вече! -

отривисто гласът ти отсече.

В светлината обратно ме върна,

озари ми вълшебно мечтите.

Вярата ми през рамо прегърна, 

преоткри ми света на шегите.

Срамежливо крилата разтворих,

да опитам дали оцеляха.

С теб поеха напред и нагоре, 

ти, дете, си небе, дом и стряха.

 

© СК Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Припомни ми детенце, как се лети! »

12 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??